Cel

Onze gidsen


Cel Deckers (°1950)


Doordat ik vroeger lange-afstandswedstijden reed ben ik gewoon om langere tochten tegen een hogere gemiddelde snelheid te rijden. Ook mijn paard doet dit graag. Natuurlijk doen we dit gecontroleerd veilig.

Binnen ATR ben ik vooral actief met gidsen en meerijden met ATR-Turbo, waar we iedereen stimuleren om ook eens een tocht te leiden. Als we met ATR-Turbo op stap zijn verwacht ik dat iedereen voldoende met zijn paard vergroeid is in alle gangen, zodat we 30 à 40 km kunnen rijden in een vlot tempo. Iedereen moet in staat zijn om zowel vooraan als achteraan in de groep te rijden. Natuurlijk wordt er met de zwakste schakel rekening gehouden en helpen we die graag naar een hoger niveau.

Ik tracht altijd een middagstop te voorzien.

Voor dagtochten geef ik de voorkeur aan de zanderige grensstreek met Nederland en ook van Meerdaal- en Zoniënwoud. Voor meerdaagse tochten ga ik graag naar de Ardennen en de Eifel.

Elk jaar, reeds heel lang, organiseer ik een voortrek, trek naar de trek. We trekken dan met een groep van 6 à 10 ruiters een week naar de plaats waar dat jaar de Trek of Equirencontre doorgaat.

Het ultieme paardrijgenot vind ik: het centaurgevoel. Ik loop met 4 sterke benen, waarover ik de controle heb. Dit is een streefdoel waaraan we levenslang kunnen werken.

Wil je mee: mail: Cel


ATR - Antwerpse Trekruiters