Trek 2023 met “Antwerpse trekruiters”
Om 10u start het ontvangst voor de trek deelnemers. Met 15min vóór tijd bleken we toch niet de eerste te zijn. Guy en Rudy kwamen al aangelopen om ons onze plaats voor de auto en trailer toe te wijzen. Eddy, ik en enkele andere leden van de ATR gaven er de voorkeur aan om onze paarden te stallen en gunde ons zelf een iets luxueuzer verblijf in de Yurt en Glamping. Marijke was zo vrij om ons reeds om 10u30 toegang te verschaffen tot deze slaapaccommodatie zodat wij onze koelboxen met al onze drank en hapjes voor onze “aprés riding” toch op een wat koeler plaats konden droppen, de ideale oplossing om ‘s avonds geen warme drank te moeten nuttigen tijden onze gezellige aprés-riding.
Na een korte kennismaking met de leden van ATR die we nog niet kenden, onze lunch verorbert, onze paarden opgezadeld en hoefschoenen aangedaan (voor zij die geen hoefijzers hadden) om vervolgens aan onze 1ste tocht (12km) te beginnen. Alles zat mee, goed gezelschap, toffe paardjes, het weer, mooie omgeving, enkel spijtig van de vele kiezelpaden. Als je vanop je paard van de natuur aan het genieten zijt en de paden liggen vol kiezel, zelfs bergen kiezel naast het ruiterpad lagen klaar om nog meer kiezel over de paden te verdelen, dan denk ik “waar zitten hier die groene jongens?” maar buiten dit negatieve puntje was de rest top. Na onze rit, paarden effe een verfrissende douche gegeven en ze daarna nog enkele uren op de wei laten grazen alvorens ze te stallen. Ook wij namen allen een verfrissende douche, gevolgd door een hapje en een drankje aan onze Yurt. Om 20u30 was het tijd voor de verwelkoming en receptie en daarna mochten we onze voetjes onder de tafel schuiven om te genieten van een zeer gevarieerd overheerlijk warm buffet. Later op de avond werden we getrakteerd op een wel heel originele modeshow. Het waren een voor een knappe creaties die we op de catwalk te zien kregen. Super tof gedaan.
De volgende ochtend op tijd uit de veren zodat onze viervoeters eerst hun buikje konden vullen, daarna was het onze beurt. Het ontbijt was tot in de puntjes verzorgd, echt om duimen en vingers af te likken. Ocharmen onze paardenzij moesten hierdoor wss X kg meer kunnen dragen 😊
We vertrokken met dezelfde groep als gisteren plus Buk (met zijn 2 paarden) en Gerd (die ‘s avonds tijdens onze aprés riding voor een muzikale intermezzo zorgde). In totaal stond onze teller deze dag op 17km, wat voor ons meer dan voldoende was aangezien het zeer warme weer. Ruim op tijd terug op ons weeral klaar te maken voor een gezellige babbel met alweer drankjes en hapjes aan onze Yurt.
’s Avonds stond BBQ op de menukaart. Ook nu weer heeft de catering voor een voortreffelijk avondmaal gezorgd. Na het eten was het traditiegetrouw de uitreiking van de ereschalen en daarna konden we onze beentjes tot in de late uurtjes laten gaan op de dansvloer.
De laatste dag startte wederom met een zeer gevarieerd en lekker ontbijt en hebben we een tocht van 10km gemaakt zodat we op tijd terug zouden zijn om nog iets mee te pikken van de interessante demo ”rescue paarden” gegeven door de brandweer.
Als afsluiter stond er (de lat ligt ondertussen echt wel hoog) een overheerlijke lunch op ons te wachten. Nog wat bijpraten en dan was het stilletjes aan tijd om deze fantastische 3daagse af te ronden en richting thuisfront te rijden.
Als laatste nog enkele dankwoordjes
Voor de organisator (Guy Baelden) en alle vrijwilligers om deze TREK 2023 te maken tot wat hij was TOP
Voor Marijke om deze locatie ter beschikking te stellen en de uitmuntende service. Iedereen zowel man/vrouw/paard(en)/trailer/koetsen kreeg meer dan voldoende plaats/wei om zich voor de komende 3 dagen te vestigen
Ook voor de mensen van de catering. Wij zijn gedurende deze 3 dagen gastronomisch verwend. Top catering, heel lekker, zeer gevarieerd, mooi gepresenteerd (het oog wilt ook wat) en vriendelijk personeel
De mix van al deze ingrediënten zorgde voor een meer dan geslaagde cocktail (TREK)
Eddy en Sonja Commers
ATR
Copyright © Alle rechten voorbehouden