2024-06 Happening

Happening 2024 ATR

Voor de ATR-Happening van 2024 verzamelden we op een bewolkte zondagochtend bij taverne         de Leeuw van Vlaanderen voor een uitdagende wandeling te paard door de Kalmthoutse heide nabij Berendrecht. De groep bestond uit De Turbo’s die voor een iets langere afstand van 32 km gingen en de Take It Easy’s die een wandeling van 24 km voor de kiezen kregen. Onze gidsen voor deze dag waren respectievelijk Imelda en Patrick.


Na een korte briefing en kennismaking begonnen we met de Take It  Easy-groep aan onze tocht door de prachtige natuur. Al snel merkten we dat de ondergrond nog zeer nat was van de overvloedige regen van de afgelopen weken en er lagen bij momenten diepe plassen of modderige stukken op onze weg. Onze paarden deden hun best om ons veilig door het water te loodsen en buiten de nodige aansporing die sommigen nodig hadden (waaronder mijn eigen paard) deden ze dit allen prima. Alle paarden leken het ook goed met elkaar te kunnen vinden. Op het licht glooiende landschap voelden we bij momenten hun achterhand ook goed werken.


Na enkele uren rijden begon de zon door te breken en kregen we een prachtig uitzicht over de heide. De kleuren van de bloeiende planten en de blauwe stukjes lucht waren adembenemend. Iets waar we de voorbije weken echt naar gesnakt hadden…goed weer… We genoten allen met volle teugen van onze wandeling en voelden ons één met de natuur. Op bepaalde momenten werd de bebossing zelfs zo dicht dat we helemaal verstrengeld geraakten met de natuur. De insecten lieten ons gelukkig meestal wel met rust, iets wat met de vele regen van de afgelopen periode niet zo vanzelfsprekend was.


Het tempo van de wandeling was ideaal en wisselde tussen de 3 gangen met voldoende rustpauzes voor ruiter en paard. Dit zorgde ervoor dat de rit voldoende uitdagend was, maar er toch ook wat tijd was voor een praatje en om wat van de natuur te genieten.


Aan het einde van de mooie wandeling waren we zeer voldaan. We bedankten Patrick en Imelda voor hun fantastische begeleiding en zadelden onze trouwe viervoeters af om ze terug in de trailer te laden.  Nadien was er nog een gezellig onderonsje gepland in de Leeuw van Vlaanderen waar ik spijtig genoeg niet aanwezig kon zijn wegens andere plannen. Het was een wandeling om niet snel te vergeten en we kijken al uit naar onze volgende tocht te paard met ATR.


Stef  Wouters

Happeninh Stef 01
Happeninh Stef 02
Happeninh Stef 03
Happeninh Stef 04
Happeninh Stef 05
Happeninh Stef 06
Happeninh Stef 07
Happeninh Stef 08
Happeninh Stef 09
Happeninh Stef 10
Happeninh Stef 11
Happeninh Stef 12
Happeninh Stef 13
Happeninh Stef 14
Happeninh Stef 15
Happening 2024 Imelda 1
Happening 2024 Imelda 2
Happening 2024 Imelda 3
Happening 2024 Imelda 4
Happening 2024 Imelda 5
Happening 2024 Imelda 6
ATR - Antwerpse Trekruiters