Frank

Onze begeleiders

Frank Avermaete (°1957)


Elk jaar gids ik een reeks tochten bij ATR & ATR-Turbo.

Ik ben instructeur, trainer en ook hoefsmid.

Vooral het bezig zijn met paarden waarvan men zegt dat het probleempaarden zijn is mijn uitdaging. Ik gaf reeds verschillende clinic's: zadeldak maken, allerlei gedragsproblemen, hoefverzorging.

Bij het gidsen tijdens ATR-tochten wisselen we regelmatig af. Zo kan iedere ruiter, als hij dat wil, eens vooraan rijden, de weg wijzen en het tempo bepalen. Ik hou graag een uitgebreide middagstop, waar we iets kunnen eten en drinken, en uiteraard ook kunnen praten over alles en nog wat.

Uiteraard is iedereen welkom op onze tochten. Er zal altijd rekening gehouden worden met de zwakste schakel. Veiligheid blijft natuurlijk altijd hoofdzaak. Wel gaan we er van uit dat iedere ruiter voldoende goed kan rijden, en zijn paard in alle gangen onder controle kan houden.

Onze tochten worden aan een vrij vlot tempo gereden zodat we ook makkelijk de gemiddelde afstand van 28 tot 40 km zonder problemen kunnen afleggen.

Vanuit mijn opleiding "Instructeur - Trainer" help ik ook graag met raad en daad bij het overwinnen van kleine problemen en/of hindernissen onderweg. 

Ik gids voornamelijk in eigen streek: Brechtse Heide, Militair Domein Brasschaat, Anti-Tankkanaal (Brasschaat - Halle Zoersel, Trappisten Westmalle. Maar ik rijd ook heel graag in de Ardennen en hou van een tocht met een paar kleine uitdagingen.

Mail: Frank

ATR - Antwerpse Trekruiters