Open brief aan onze leden,

Graag wil ik als begeleider van ATR jullie enkele beslissingen mede delen die zich opdringen.

Ik heb gemerkt dat ik tegenwoordig 7 dagen op 7, en soms 85 uur per week bezig ben met mijn hoofdactiviteit als kapper en mijn bijberoep als trainer en lesgever. Bovendien stel ik vast dat ik wel vele tevreden klanten over de vloer krijg maar dat mijn eigen paarden er steeds ‘overschieten’. Dit heeft al eens geresulteerd in het feit dat de samenwerking tussen mijn vrouw Mies en haar vorige jonge paard niet verliep zoals verhoopt. Ondertussen staat er sinds zondag een nieuw jong paardje voor haar klaar, waar ik ook mee moet beginnen. En ook na de opleidingsperiode van ‘Cody’ heeft Mies mijn begeleiding nog nodig, we gaan geen twee keer dezelfde fout maken. Ook mijn 21-jarig paard Pablo moet stilaan vervangen worden door Sanjo die nog veel moet leren. En dit alles nog bovenop de al overvolle kalender.

Om alle voorgaande redenen heb ik dan ook beslist de aangekondigde ritten die ik dit jaar zou gidsen te annuleren. Uiteraard blijf ik het secretariaat behartigen en mij inzetten voor de club op alle andere manieren.

Laat dit misschien een aanzet zijn voor anderen, (jongeren) om de fakkel, en-of mijn ritten mee over te nemen. Na 13 jaar gidsen hoeft dit zeker geen eindpunt voor mij te zijn want de hele dag met paarden bezig zijn is mijn leven, en er samen op uit trekken in de natuur is nog steeds het mooiste. Maar momenteel zijn de dagen gewoon te kort, en zetten we de tochten even op ‘pauze’.

Mvg,
Chris Vanhole